Kalk på natursten og fuger.

 

Uanset om gulv eller væg består af glas, metal, keramik eller natursten, kan kalk i ,ange områder af Danmark ikke undgås.


Men dannelse af kalk kan minimeres, til stort set at være ikke eksisterende.

 

Her på siden tager vi udgangspunkt i de materialer som vi forhandler, nemlig natursten.

Langt de fleste problemer opstår, fordi gulve og vægge ikke er overfladebehandlede fra starten, der er brugt mindre effektive / forkerte overfladebehandlingsprodukter, eller måske forkerte sæbeprodukter.

Kalkdannelser opstår, når vand fordamper. Den tilbageblevne kalk gror fast på overfladen. Når det først er sket, vil overfladen blive mere modtagelig for yderligere kalkdannelse.
Derfor handler det om at forebygge i stedet for at helbrede, hvilket sker ved en korrekt overfladebehandling, med et anerkendt produkt!

 

Hvis skaden er sket, finder du nedenfor nogle løsningsmodeller, baseret på Platinum produkter

 

Bemærk! Der skal ALTID foretages en prøvepåføring på et lille neutralt sted, for at sikre at overfladen ikke tager skade. Af naturlige årsager kende vi ikke enhver stentype der findes, hvorfor Inpro A/S ikke påtager sig noget ansvar for et evt. forkert resultat. Ej heller ansvar for evt. følgeskader.

 

Kalk på natur skifer ?
Da natur skifer oftest er i den mørkere farveskala, ses kalkaflejringer tyderligere, end på lysere farver.

Kalken fjernes med Platinum Clean Calc  Brug en stiv børste. Gentag evt. behandlingen.
Efterfølgende afrenses gulv- vægfladen med Platinum Master Clean  
Afvask overfladen flere gange med rent vand for at fjerne alle fedt- og sæberester.
Afslut med overfladebehandling. Brug Platinum Acqua hvis farven på fliserne ikke skal ændres. Brug Platinum Wet hvis overfladen ønskes samme farve som når fliserne er våde af vand. I begge tilfælde efterlades overfladen mat. F.eks. brusenicher skal overfladebehandles 2 gange.

Til den "daglige" rengøring anbefales brug af Platinum Stone Clean. En neutral sæbe, som ikke efterlader nogen hinde, og som samtidig virker kalkhæmmende.

 

Kalk på marmor, travertin, sandsten ?

Der må aldrig bruges nogen form for syreholdige produkter på marmor, travertin, sandsten, kalksten. Ligeledes frarådes at bruge sæber / rengøringsmidler, som f.eks. set på TV, hvor alt snavs og lign. fjernes i løbet af et øjeblik. Disse produkter kan have en effekt på fjernelse af snavs m.m.fordi de består af meget kraftig virkende ingredienser.
Bruges disse produkter på fliser og fuger, vil der efter kort tids brug ske en opløsning af overflader på såvel fuger som fliser. Er skaden sket kan den være uoprettelig.
Ved en korrekt overfladebehandling, vil det være unødigt at bruge stærke rengøringsmidler.

Er skaden sket, skal der gøres følgende:
Kalken fjernes med Platinum Proclean. Lav altid en test på et lille område. Specielt polerede overflade kan være sårbare, fordi poleringen kan blive mat. Brug evt. en stiv børste. Gentag behandling hvis nødvendig.
Efterfølgende afrenses gulv- vægfladen med Platinum Master Clean.

Afvask overfladen flere gange med rent vand, for at fjerne alle fedt- og sæberester.

Afslut med overfladebehandling. Brug Platinum Acqua hvis farven på fliserne ikke skal ændres, Brug Platinum Wet hvis overfladen ønskes i samme farve som når fliserne er våde af vand. F.eks brusenicher skal overfladebehandles 2 efterfølgende gange.

Til den "daglige" rengøring anbefales brug af Platinum Stone Clean. En neutral sæbe, som ikke efterlader nogen hinde, og som samtidig virker kalkhæmmende.

 

Ved spørgsmål ring 7660 8822 eller e-mail post@inpro.dk

 

Produkter sendes over hele landet. Fragt pr. ekspedition er kr. 100,-

.