Montagevejledning til Mont Blanc Stenvæg

 

Hent vejledning her

 

Opsætning af MONT BLANC stenvægge.

Når stenene modtages:
Hvis stenene ikke kan komme under tag, bør de overdækkes med en presenning eller lignende. Stenene må helst ikke blive våde, og dermed opsuge unødvendig fugt. Det vil påvirke tørre tiden.


Hvordan skal underlaget være?
Underlaget som skal bære stenvæggen skal være i orden. Det betyder, at konstruktionen skal være dimensioneret korrekt. Den må ikke virke fjedrende og skal kunne bære vægten af stenvæggen. Vægten pr. m2 stenvæg er ca. 40 kg.
Overfladen skal være ren og støvfri, og må ikke være porøs.
Hvis der er tvivl om, at fliselimen vil binde til overfladen, eller at denne er stærkt sugende, skal der påføres primer.
 

Følgende værktøjer er rare at have ved hånden:
Blyant, tommestok, waterpas, retholt, vinkelsliber med diamantklinge ( alternativt en vådskærer )
3-5 mm. tandspartel, svamp, spande, boremaskine med ”piskeris”, kridtsnor.


Før du går i gang:
Undgå unødig varme i rummet. (forkorter tørre tiden). Sørg for god belysning.
Find et bræt som er helt lige og som kan dække hele monteringsbredden. Fastgør brættet i en højde som svarer til højden af de sten som der skal monteres når brættet fjernes. Brættet skal monteres vandret. Kontrollér flere steder på brættets bredde med et waterpas.
Bland fliselimen i det forhold som fremgår af emballagen. Brug piskeris på boremaskine, det letter arbejdet, og blander limen godt.

Så kan monteringen begynde:
Påfør væggen fliselim i hele bredden og i en højde på 10-20 cm fra brættet og op. (Påfør aldrig mere fliselim, end den hele tiden forbliver blød og smidig. Limen må ikke tørre ind. Brug en tandspartel til at trække limen ud i en ensartet masse.
Montér nu første række sten ovenpå brættet.
Ved afslutninger skæres stenen over med vinkelsliber eller vådskærer.
Ved udvendige hjørner, ”stødes” stenen sammen som vist på billedet. Påsæt stenene således at der bliver det ”spil” i stenvæggen som du ønsker.                
Lodrette samlinger skal sidde forskudt for hinanden.
Fortsæt til den ønskede højde er nået. Tjek om den først monterede række er tør nok til at fjerne brættet. Er det tilfældet skal de nederste rækker monteres.
 

VP-F1121 17Alternativ montering:
I stedet for fliselim, kan der bruges silicone. Påfør stenene silicone med en fugepistol. Tryk stenene fast på væggen.

Efterbehandlingen:
Efter ca. 24 timer kan stenvæggen rengøres. Brug f.eks rent vand tilsat lidt

PLATINUM MASTER CLEAN i forholdet 1:10. Vask efter med rent vand.

Overfladebehandlingen:
Hvis stenvæggen monteres i  miljøer hvor der foregår fedtstænk eller andet, er det en god idé at overfladebehandle sine vægge. Du kan også få farverne stærkere frem i stenene ved at overfladebehandle med PLATINUM  WET