Spørgsmål og svar vedr. Stenvæg

 

Her har vi forsøgt at besvare de oftest stillede spørgsmål fra vores kunder der overvejer at vælge ægte natursten som vægbeklædning.

Vi håber at dine spørgsmål kan besvares nedenfor - ellers er du meget velkommen til at ringe til os på tlf. 7660 8822, så skal vi være behjælpelig med al vores ekspertise, så du kan blive overbevist om at vælge natursten til din nye Stenvæg.

 

Er Mont Blanc stenvæg i løse lameller?
Ja. Mont Blanc stenvæg, som er en ægte natur skifer, leverer vi i løse lameller.
Det vil sige, at højden på stenene er 30 mm. Tykkelse og længde varierer.
Resultatet bliver en smuk sammenhængende løsning. Rustik, uden at være for dominerende.
Vi har valgt at producere i løse sten. Hermed undgår man synlige samlinger, og man er mere herre over opbygningen og grovheden.
Opsætningen er utrolig nem. Fliseklæb påføres væggen, og skifer stenene monteres frit fra kassen ovenpå hinanden. På en lige væg, monterer én person nemt 20 m2 på en almindelig arbejdsdag.
Når man når loftet, så er man færdig.
Der skal ikke fuges eller gøres yderligere.
Der medfølger opsætningsvejledning. Hvis du stadig har spørgsmål, så ring eller send en mail.

 

Kan Mont Blanc stenvæg leveres i helt sorte farver?
Nej. Det kan ikke lade sig gøre.
Man kan efter montage, overfladebehandle med f.eks. Platinum Wet. Dermed opnår man en dyb sort farve. Når farven er aktiveret, forsvinder den aldrig igen.
Alle viste billeder på hjemmesiden er vist uden behandling.

Er Mont Blanc skifer stenvæg egnet til udendørs ?
Vi har solgt rigtig mange stenvægge til udendørs beklædning. Det giver meget smukke løsninger.
Man skal dog være klar over, at når man klæber skifer lameller op på en væg, og lagene i skiferen dermed monteres vandret, så kan der ske afskalninger. Det vil specielt vise sig i den første tid efter montage, og specielt efter hårdt vejr, med meget regn og rusk.
Som sådan sker der ikke skade på skiferen. Selvom der med tiden falder nogle skifer lag af, åbner der sig blot en ny overflade, da skiferen består af den samme vare hele vejen igennem.
Ved at overfladebehandle væggen med Platinum Acqua eller Platinum Wet Seal, kan man delvis undgå afskalninger.
Den bedste løsning til udendørs er en quartz skifer.

F.eks. Rockwall Nature.

 

Hvordan monteres Rockwall Nature, og kan den monteres på en gips plade ?
Det sidste spørgsmål først. Rockwall Nature kan monteres på en gips plade. For at sikre styrken, anbefaler vi 2 lag 13 mm gips. En gipsplade i sig selv kan bære rigtig meget vægt, men den er jo ikke stærkere, end dét som den er monteret på, og måden den er monteret. Så du skal sikre dig at hele konstruktionen er bæredygtig.
Rockwall er meget nem at montere.
Start med at montere et lige bræt på væggen.
Påfør en mørkegrå fliselim på væggen med en tandspartel (12–20 mm.) Der skal være så meget fliselim, at limen presses let ud mellem de monterede sten. Det er vigtigt at farven på fliselimen er den rigtige, da limen bliver synlig efter montage. Bestil evt. lim når du bestiller din stenvæg.
Montér stenene en efter en. Afskær enderne med en vinkelsliber, monteret med en diamantklinge. Alternativt en vådskærer.
Rockwall Nature er det perfekte valg, hvor der ønskes rustikke og meget naturtro løsninger. Da Rockwall er en quartz skifer, er den meget velegnet til udendørs opsætning.

 

Er netop vendt hjem fra Spanien.  På vores hotel så vi en væg af skifer, hvor skiferen nærmest lå ovenpå hinanden, og bruddene var meget tydelige. Har Inpro noget i sortiment ?
Du skal kigge på vare nr. VP-100 - Rockface.
Det er netop som du taler om. Skiferen ligger i lag, og brudfladen er synlig. Det giver et spændende rustikt resultat, og virker meget  naturtro.
Den ægte skifer som vi bruger til denne stenvæg, er hel speciel. Farverne er vekslende mellem brunlige og sorte nuancer.
Lamellerne, som alle er håndlavede, har en størrelse på 15x60 cm. Lamellerne passer ind i hinanden, og er derfor meget nemme at montere.
Vi leverer bl.a. denne sten til en virksomhed som indretter eksklusive butikker i udlandet. Her bruger man ofte rindende vand, til at øge den visuelle oplevelse.

Har du spørgsmål til travertin eller andre natursten gulve, så er du altid velkommen til at kontakte Inpro A/S.

 
Har du spørgsmål til travertin eller andre natursten gulve, så er du altid velkommen til at kontakte Inpro A/S.